Renee Olsthoorn
Menu

Renée Olsthoorn

auteur - vertaler

In januari 2019 verschijnt Josefiens Zevende Hemel,

het vervolg op De Franse slag...

zoete koekjes - zoete liefde - zoete wraak

Na haar scheiding van Engelsman Benedict Barlow keert Josefien Boterenbrood met haar dochtertje Penelope en hond Beau naar Nederland terug in de hoop in Den Haag haar droom te kunnen realiseren: een eigen vegan patisserie en chocolaterie.

Josefien weet het zeker, er is voorlopig geen plaats voor een man in haar leven, en al helemaal geen Engelsman, nooit meer. Ze is gelukkig zo met haar dochtertje, Franse herder Beau en haar Nederlandse familie. Maar dan leert ze Luke Lovegrow kennen. Jawel, een Engelsman met wie ze tot twee keer toe in aanvaring komt. Luke is in Den Haag in verband met een internationale conferentie en het huwelijk van zijn halfbroer. Een discussie in een café maakt al snel duidelijk dat Josefiens en Lukes maatschappelijke opvattingen diametraal tegenover elkaar staan, zeker waar het gaat om rollenpatronen.

Kan er desondanks iets moois opbloeien tussen twee zulke verschillende karakters? Kunnen ze ten slotte toch begrip opbrengen voor elkaars standpunten? Trekken tegenpolen elkaar inderdaad aan?

We gaan het zien, maar niet dan nadat Josefien haar gram heeft gehaald op een bedriegster. 

In Josefiens Zevende Hemel leren we nieuwe personages kennen. Naast Josefien en Luke, onder meer Josefiens prettig gestoorde moeder Rietje, haar tweelingzus Barbara en broer Kasper. Verder keren er diverse personages uit De Franse slag terug, onder wie Berend Boterenbrood, zijn kinderen en Els Weesjes, die een enorme blunder begaat waarmee ze haar relatie met Nick Zonneveld op het spel zet. 

De blunder in kwestie is uitgebreid te lezen in het verhaal `Misverstand aan het strand' dat als extra achter in het boek is opgenomen.

 

Fragment