Renee Olsthoorn
Menu

Bed of roses

Renée Olsthoorn

 

1 maart 2019

Een beetje nostalgie...  Blogje naar aanleiding van een spot over korte verhalen op de Hebban Feelgoodclub :-)

13 februari 2019

14 februari, Valentijnsdag. Bed of Roses heeft het perfecte cadeau voor je geliefde... een feelgoodroman vol hartstocht, liefde, bedrog en zoete wraak! Maar met een happy end :-)

Bestellen: dat kan via de boekhandel, Bol of bij de auteur persoonlijk (aramis1630 @ gmail.com). In het laatste geval krijg je een gesigneerd exemplaar vergezeld van een persoonlijke boodschap.

alt

 

Josefiens Zevende Hemel, het vervolg op De Franse slag is sinds 28 januari leverbaar als paperback en e-boek via Boekenbestellen.nl, Bol of de boekhandel bij je in de buurt. 

28 januari 2019

Lees het verslag van de presentatie van Josefiens Zevende Hemel door Helma van de Hebban Feelgood Club hier

27 januari 2019

Wat een feest, wat een verwennerijen en zó gezellig! 

De boekpresentatie van Josefiens Zevende Hemel was wat mij betreft een groot succes. Dankzij de ongekende gastvrijheid van mijn buren kon ik het feestje bij hen organiseren. We rekenden op 50 personen en dat aantal werd ook gehaald. Een perfect aantal om in de ruime kamers en suite van hun schitterende herenhuis te ontvangen.

Familie, vrienden, buren, online vriendinnen van de Hebban Feelgood Club, vriendinnen van Fit4Free en allen die aan het boek hebben bijgedragen, heel veel dank. Ik hoop dat jullie het naar je zin hebben gehad en het boek weten te waarderen. Uiteraard zie ik jullie recensie graag tegemoet. :-)

altalt

14 januari 2019

Op 26 januari verschijnt officieel mijn tweede roman Josefiens Zevende Hemel, het vervolg op De Franse slag. Op Facebook heb ik een een speciale JZH Facebook pagina geopend, waarop ik nieuwtjes rond het boek ga posten, en waarop lezers hun mening en/of recensie kunnen achterlaten, de pagina kunnen liken en volgen. Klik hier om er te komen, ik zie jullie er heel graag terug. :-)  

11 januari 2019

Kuifje is 90 jaar! Een van mijn leukste opdrachten was het vertalen van `The Art of the Adventures of Tintin', het boek over hoe de door Steven Spielberg geregisseerde en door Weta Workshop geproduceerde animatiefilm tot stand is gekomen.

alt

29 december 2018

De drukte rond de feestdagen, de feestdagen zelf plus de voltooiing van mijn tweede boek hebben ervoor gezorgd dat ik mijn site lichtelijk heb verwaarloosd! Zo gezellig als de kerstdagen waren, zo stressvol de afronding van Josefiens Zevende Hemel: overleg over de vormgeving van de paperback, vaststelling verschijningsdatum, de laatste correcties, de laatste puntjes op de i, het nadenken over promotie en marketing en de uitwerking daarvan en de onvermijdelijke zorgen of alles wel op zijn pootjes terechtkomt. Een voor mij superleuke afleiding was het lezen van de buddyread over mijn debuut De Franse slag. Twee leden van de Hebban Feelgood Club, Francisca en Natalie, lazen het en bespraken het.

Lees hun verslag hier

Alle bezoekers een gezellige en vooral veilige jaarwisseling 

en voor 2019: 

veel geluk en gezondheid 

alt

Photo by Dan Whale

 

 

<p style=" https:="">Dan Whale

 

 

<p style=" https:="" helvetica="helvetica">Dan Whale

 

 

<p style=" segoe=" segoe"="">Dan Whale

 

9 december 2018

De verschijningsdatum van Josefiens Zevende Hemel is vastgesteld op 26 januari 2019

4 december 2018

Vandaag kon mijn dag niet meer stuk: twee fijne recensies over De Franse slag op Hebban. Op 12 december wordt de De Franse slag buddy read in de Hebban Feelgood Club gepost.

2 december 2018

Alweer een paar jaar geleden schreef ik samen met twee lieve Amerikaanse vriendinnen een fanfiction op basis van Charles Dickens' A Christmas Carol en Jane Austen's Pride and Prejudice. Het is een verhaal in drie delen geworden, en het eerste deel vind je hier: To Love Unselfishly: Mr Darcy faces his ghosts. Onder aan deel 1 links naar delen 2 en 3 die op mijn fanfiction site Mrs Darcy's Story Site zijn gepost. Voor wie ook graag Engels leest.

27 november 2018

Een kleine paniekaanval, maar een met een goede afloop. Blogje over het verlies van een portemonnee en eerlijke mensen.

26 november 2018

Kijk, linksboven een nieuw fragmentje uit Josefiens Zevende Hemel, het vervolg op De Franse slag. Klik erop voor groot formaat. Er wordt de laatste hand aan de tekst gelegd, het zal dan ook niet lang meer duren voordat het manuscript naar de vormgever gaat! Ik kan eigenlijk niet wachten, maar moet nog even. 

24 november 2018

Een aantal omnivoren blijkt zijn of haar verontwaardiging over de feestelijke Allerhande van Albert Heijn niet onder stoelen of banken te hebben gestoken, want een belangrijk deel ervan omvat vegetarische menu's. Gastblogger en vegetariër Shasja D legt uit waarom zíj er blij mee is en pleit voor Vegetarisme als standaard.Bent u er niet blij mee of juist wel? Reageer gerust.

19 november 2018

Zo nu en dan post ik een fragmentje uit mijn nieuwe boek met een bijpassende foto. Je ziet hem links boven aan iedere pagina van deze site. Deze keer een kleine ode van Josefien aan de straat in het oude centrum van Den Haag waar ze (tijdelijk) woont. Josefiens Zevende Hemel, het vervolg op De Franse slag verschijnt in januari 2019. Nieuwe personages worden geïntroduceerd, oude keren terug. Zodra het manuscript helemaal persklaar is, onthul ik de cover.

13 november 2018

Jane Austen liefhebbers, haast je naar de Hebban Feelgood Club waar in het kader van het thema `klassiekers' bijzondere aandacht wordt besteed aan deze nog steeds razend populaire auteur uit het begin van de negentiende eeuw. Wie is niet verliefd op Mr Darcy of Mr Knightley geworden om over Captain Wentworth nog maar te zwijgen! Ik ben zelf jarenlang geobsedeerd geweest door Pride and Prejudice en was lange tijd actief op diverse Jane Austen sites. Die tijd ligt achter me maar ik koester mijn herinneringen. Mijn eigen Mrs Darcy site bestaat nog steeds. Voor de liefhebbers, er is een schat aan (korte) fanfiction verhalen online te lezen, niet alleen van mij maar ook van mijn Jane Austen vriendinnen. Voor de fans van de ultieme Mr Darcy misschien leuk om het verslag van mijn ontmoeting met Colin Firth te lezen, en over hoe het zo gekomen is... 

alt

10 november 2018

Voor de hondenliefhebber: blog over onze hond Tippie die alweer 5,5 jaar deel uitmaakt van ons gezin en, naar ik hoop, nog veel langer.

5 november 2018

In het kader van de reeks `We love indie' waarin schrijvers die hun boeken zelf uitgeven aan het woord komen, heeft de Hebban Feelgood Club ook mij als `selfpubber' geïnterviewd. 

Jullie kunnen het hier lezen :-)

2 november 2018

De Hebban Feelgood Club heeft weer een nieuw café geopend: Het Feelgood Klassieker Café, waar je onder het genot van een virtueel kopje koffie of thee gezellig kunt kletsen over boeken van toen die je nog steeds wilt lezen, gelezen hebt of voor de tigste keer opnieuw kunt lezen omdat je er domweg geen genoeg van kunt krijgen. Ik heb dat zelf onder andere met de boeken van Jane Austen, Charlotte Brontë en Emily Brontë. 

22 oktober 2018

In het kader van de reeks `We love indie' heeft de Hebban Feelgood Club mij geïnterviewd. Het interview wordt gepubliceerd op maandag 5 november aanstaande. Stay tuned!

15 oktober 2018

Lees mijn recensie over de roman Strandvogel, het debuut van Reinier Bresser hier

28 september 2018

Virgin River coming to Netflix!

Fantastisch nieuws voor Amerikaanse bestseller schrijfster Robyn Carr: haar reeks Virgin River wordt verfilmd in opdrach

 

t van Netflix. Ik heb er een deel van vertaald en er gebeurt genoeg in om er niet alleen een romantische maar ook een spannende reeks van te maken. Congratulations, Robyn!

In mijn vervolgroman op De Franse slag, Josefiens Zevende Hemel, kunnen jullie kennismaken met Beau, de Franse herder van Josefien, de nieuwe vrouwelijke hoofdpersoon. Ik verwacht het boek begin 2019 uit te geven. 

Stay tuned!

3 september 2018

Nog steeds leverbaar! Een tussendoortje tot deel 2 van De Franse slag, Josefiens Zevende Hemel' verschijnt? Waarom niet? Het e-boek van deze romantische novelle over een jonge talentvolle zangeres en een schoenenfabrikant, die zich afspeelt in Florence en Siena, is voor slechts 1,99 te bestellen bij Harlequin Holland of Bol

26 augustus 2018

Lees mijn recensie over Jaimie Pisoniers debuutroman `Vriendschap en liefde' hier en Jaimie Pisoniers recensie over mijn debuutroman `De Franse slag' hier

We lazen elkaars roman tegelijk en chatten er onderwijl over. Een hele leuke ervaring die naar meer smaakte. Bij verschijnen van onze volgende weer, Jaimie?

23 augustus 2018

Voor de liefhebbers van Jane Austen's Pride and Prejudice fanfiction, de site waaraan ik jaren heb gewerkt in samenwerking met een aantal geweldige auteurs uit de vier windstreken blijft intact. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten. Mijn eigen fanfics worden successievelijk op deze site gepost, maar die van de andere auteurs blijven op Mrs Darcy's Story Site voor iedereen te lezen.

9 augustus 2018

Op 6 juli jl. toog ik met twee journalisten van de NRC naar Oostvoorne voor een photoshoot en interview ten behoeve van de rubriek `Opnieuw een foto' 

Op basis van een jeugdfoto wordt van de bewuste persoon of personen een nieuwe foto gemaakt waarop de situatie van de jeugdfoto zo nauwkeurig mogelijk wordt nagebootst. Het interview behelst die oude situatie binnen een context van die bewuste periode en in heel kort bestek hoe het leven verlopen is.

Ik vond het een hele leuke ervaring en het resultaat heel grappig.

Mijn gedachten over erotiek in romans, e.e.a. in het kader van het Hebban Feelgood Club thema `steamy' vind je hier.

Erotiek in boeken...

Juni heeft voor de Hebban We Love Feelgood community `erotiek in boeken' als centraal thema. Ik heb mijn gedachten erover verwoord in een blog dat vrijdag op Hebban gepost gaat worden. Stay tuned!

 


Bed of Roses
gastenboek