Renee Olsthoorn
Menu

Renée Olsthoorn

auteur - vertaler

13 november 2018

Jane Austen liefhebbers, haast je naar de Hebban Feelgood Club waar in het kader van het thema `klassiekers' bijzondere aandacht wordt besteed aan deze nog steeds razend populaire auteur uit het begin van de negentiende eeuw. Wie is niet verliefd op Mr Darcy of Mr Knightley geworden om over Captain Wentworth nog maar te zwijgen! Ik ben zelf jarenlang geobsedeerd geweest door Pride and Prejudice en was lange tijd actief op diverse Jane Austen sites. Die tijd ligt achter me maar ik koester mijn herinneringen. Mijn eigen Mrs Darcy site bestaat nog steeds. Voor de liefhebbers, er is een schat aan (korte) fanfiction verhalen online te lezen, niet alleen van mij maar ook van mijn Jane Austen vriendinnen. Voor de fans van de ultieme Mr Darcy misschien leuk om het verslag van mijn ontmoeting met Colin Firth te lezen, en over hoe het zo gekomen is... 

10 november 2018

Voor de hondenliefhebber: blog over onze hond Tippie die alweer 5,5 jaar deel uitmaakt van ons gezin en, naar ik hoop, nog veel langer.

5 november 2018

In het kader van de reeks `We love indie' waarin schrijvers die hun boeken zelf uitgeven aan het woord komen, heeft de Hebban Feelgood Club ook mij als `selfpubber' geïnterviewd. 

Jullie kunnen het hier lezen :-)

2 november 2018

De Hebban Feelgood Club heeft weer een nieuw café geopend: Het Feelgood Klassieker Café, waar je onder het genot van een virtueel kopje koffie of thee gezellig kunt kletsen over boeken van toen die je nog steeds wilt lezen, gelezen hebt of voor de tigste keer opnieuw kunt lezen omdat je er domweg geen genoeg van kunt krijgen. Ik heb dat zelf onder andere met de boeken van Jane Austen, Charlotte Brontë en Emily Brontë. 

22 oktober 2018

In het kader van de reeks `We love indie' heeft de Hebban Feelgood Club mij geïnterviewd. Het interview wordt gepubliceerd op maandag 5 november aanstaande. Stay tuned!

15 oktober 2018

Lees mijn recensie over de roman Strandvogel, het debuut van Reinier Bresser hier

28 september 2018

Virgin River coming to Netflix!

Fantastisch nieuws voor Amerikaanse bestseller schrijfster Robyn Carr: haar reeks Virgin River wordt verfilmd in opdrach

 

t van Netflix. Ik heb er een deel van vertaald en er gebeurt genoeg in om er niet alleen een romantische maar ook een spannende reeks van te maken. Congratulations, Robyn!

In mijn vervolgroman op De Franse slag, Josefiens Zevende Hemel, kunnen jullie kennismaken met Beau, de Franse herder van Josefien, de nieuwe vrouwelijke hoofdpersoon. Ik verwacht het boek begin 2019 uit te geven. 

Stay tuned!

3 september 2018

Nog steeds leverbaar! Een tussendoortje tot deel 2 van De Franse slag, Josefiens Zevende Hemel' verschijnt? Waarom niet? Het e-boek van deze romantische novelle over een jonge talentvolle zangeres en een schoenenfabrikant, die zich afspeelt in Florence en Siena, is voor slechts 1,99 te bestellen bij Harlequin Holland of Bol

26 augustus 2018

Lees mijn recensie over Jaimie Pisoniers debuutroman `Vriendschap en liefde' hier en Jaimie Pisoniers recensie over mijn debuutroman `De Franse slag' hier

We lazen elkaars roman tegelijk en chatten er onderwijl over. Een hele leuke ervaring die naar meer smaakte. Bij verschijnen van onze volgende weer, Jaimie?

23 augustus 2018

Voor de liefhebbers van Jane Austen's Pride and Prejudice fanfiction, de site waaraan ik jaren heb gewerkt in samenwerking met een aantal geweldige auteurs uit de vier windstreken blijft intact. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten. Mijn eigen fanfics worden successievelijk op deze site gepost, maar die van de andere auteurs blijven op Mrs Darcy's Story Site voor iedereen te lezen.

9 augustus 2018

Op 6 juli jl. toog ik met twee journalisten van de NRC naar Oostvoorne voor een photoshoot en interview ten behoeve van de rubriek `Opnieuw een foto' 

Op basis van een jeugdfoto wordt van de bewuste persoon of personen een nieuwe foto gemaakt waarop de situatie van de jeugdfoto zo nauwkeurig mogelijk wordt nagebootst. Het interview behelst die oude situatie binnen een context van die bewuste periode en in heel kort bestek hoe het leven verlopen is.

Ik vond het een hele leuke ervaring en het resultaat heel grappig.

Mijn gedachten over erotiek in romans, e.e.a. in het kader van het Hebban Feelgood Club thema `steamy' vind je hier.

Erotiek in boeken...

Juni heeft voor de Hebban We Love Feelgood community `erotiek in boeken' als centraal thema. Ik heb mijn gedachten erover verwoord in een blog dat vrijdag op Hebban gepost gaat worden. Stay tuned!